BK HALLE-ANZEGEM 2020 VOLLEDIG IN HET TEKEN VAN DE VEILIGHEID

22.09.2020

Het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor elite heren en dames stond dit jaar volledig in het teken van de veiligheid. Zo werden de kritieke punten op het 235,8 km lange parcours beveiligd met liefst 30 BOPLAN® RACE TOTEMs en 44 stootkussens.

De dramatische reeks ongevallen van afgelopen weken noopt organisatoren te zoeken naar veiligheidsoplossingen die wielrenners afdoende beschermen tegen allerhande wegmeubilair. Met het grootschalig inzetten van BOPLAN® veiligheidsoplossingen zette de organisatie van het BK Halle-Anzegem 2020 volledig in op maximale veiligheid.

BOPLAN®, wereldspeler op het gebied van aanrijdbeveiliging, biedt op vandaag 2 snel inzetbare oplossingen aan die wielrenners tegen ongevallen beschermen:

• Kunststoffen RACE BUMPERs die als veerkrachtige buffer fungeren tussen renner en obstakel (verkeerspalen, lichtmasten, bomen, etc.) langs de weg.  Ze werden voor het eerst geïntroduceerd op de E3 BinckBank Classic 2019 en worden sindsdien veelvuldig ingezet op tal van wedstrijden;
  • RACE TOTEMs gemaakt van impact-absorberend polymeer.  Deze “seingevers met superkracht” waarschuwen renners voor potentiële gevaren zoals middengeleiders en wegversmallingen. De grote zwarte pijlen bovenaan de RACE TOTEM geven aan langs welke kant de hindernis gepasseerd dient te worden.  De BOPLAN® RACE TOTEMs werden heel recentelijk gelanceerd en werden voor het eerst ingezet op het BK wielrennen voor elite. De dertig 2m40 hoge BOPLAN® RACE TOTEMs werden bovendien allemaal uitgerust met een pulserend licht en auditief waarschuwingssignaal.

Beide veiligheidsoplossingen hebben dus zowel een signalisatie- als impactfunctie.  Door hun opvallende kleur en vorm worden renners in eerste instantie van op afstand gewaarschuwd voor aankomend gevaar.  Wanneer er toch een impact plaatsvindt, wordt de impact grotendeels geabsorbeerd waardoor het risico op lichamelijk letsel drastisch wordt beperkt.

Zowel de RACE BUMPERs als de RACE TOTEMs staan ter beschikking van organisatoren die de veiligheid voor renners verder willen verbeteren.

Ben je organisator van een wielerwedstrijd en wil je inzetten op de veiligheid tijdens de wedstrijd? Klik hier voor meer info of aarzel niet ons te contacteren.